(42 customer reviews)

Hijrah Handsock In Abalone

RM25.00

Covering your Aurah without restriction. Our most sought after Handsock. Lightweight and comfortable, you would not even remember you are wearing one.

Out of stock

Description

Nyleascarf Hijrah Handsocks Explained

YouTube video

Nyleascarf Hijrah Handsocks

Our very first entry into the Handsocks Collection, Hijrah is made from Premium Cotton - breathable, cooling, stretchable (4 ways) and non see thru.
We've also included an elastic band at the arm portion, to prevent slip when worn, perfect for everyday wear.

Hijrah Handsocks Design Details

Material : Premium Cotton

Size : - Fit sizes S - - XXL**

  • Length : +- 33cm
  • Wrist Opening : +- 14cm
  • Arm Opening : +- 22cm
  • Arm Opening (Stretch): (Max***) +- 30cm

Finishing : Phatlock Stitching

Embellishment : NS Gold Charm

Hijrah Handsock - Special Offer

BUY 5 PAIRS FREE 1 PAIR

(Colors for free pair will be given randomly)

* All product images are captured in a brightly lit studio. Colors may slightly vary.

** Please ensure the sizing fits you before purchase. Any request to change due to sizing (too loose or too tight) will not be entertained.

***Please ensure the top your arm's diameter is 1 - 2 cm smaller than the maximum arm opening stretch on handsock for maximum comfort.

 

 

42 reviews for Hijrah Handsock In Abalone

  1. Faisal Rashdi (verified owner)

    Second time purchase hijrah handsock. Really in love during first purchase. Material the best and exclusive with metal tag.

  2. ADILAH HAFIZAH (verified owner)

    Bila pakai tu mmg rasa sejuk je. Plg penting tak mudah melorot.

  3. ADILAH HAFIZAH (verified owner)

    Bila pakai tu mmg rasa sejuk je. Plg penting tak mudah melorot.

  4. Nor Azwa Wahab (verified owner)

    Memang sedap pakai. Puas hati.

  5. Hani Hani (verified owner)

    Husb pun bg tau cantik kemas, materials bagus, InnshaAllah akan purchase lg untk warna2 lain. Plan nk hadiah untk kawan

  6. NURFAZIRAH ZAKRI (verified owner)

    Just want to say LOVEEE SANGATTT yee handsock ni 😍😍 kain sangat selesa .. lembut & yg paling penting material tak panas langsung .. jahitan kemas .. terletak jee kt tangan .. 🤩🤩 MasyaAllah xrugi beli banyak .. will repeat again soon in shaa Allah.
    Semoga maju jaya.

  7. Shairina Begum Sulaiman (verified owner)

    Chance upon nyleascraf handsocks on my IG. And am soooo happy with my purchase. Love all the 3 colours that I chose - abalone, sand & tortilla. NS throws in a free handsock in Shadow. The charm makes the handsocks look so stylish. Cooling & comfy material. Will repeat order with other colours soon. =)

  8. FATIN NADIRAH (verified owner)

    Alhamdulillah saya dah pakai NyleaScarf. Best sangat-sangat, selesa sangat.

  9. Fauziah (verified owner)

    Handsock berkualiti dan sgt selesa, suka sgt dan saya nk repeat order, saya bagi 5🌟

  10. Zuhazlina (verified owner)

    Memang selesa & tak melorot.

  11. Yang Rafidah (verified owner)

    Materialnya berkualiti dan jahitannya kemas juga tak melorot ketika dipakai. Selain dr tu, pilihan warna yg menarik

  12. NUR ATIQAH MOHAMOD

    Honest review!
    First time review handsock sebab NS handaock ni deserve utk di war-war kan kehebatan product nya.

    Kenapa saya suka
    - lembut
    - sejuk
    - selesa
    - tak gatal
    - beli 4 dapat 2 free
    Best sgt! Akan repeat order lagi

    Lagi best kalau ada byk lagi warna dan versi yg extra panjang 😊😊

  13. Analisha Ismail (verified owner)

    High quality material. Cantik

  14. Haslinda (verified owner)

    The best handsock ever! Very comfy…will repeat again! ❤️

  15. Norainie Osman (verified owner)

    Kualiti yang sangat baik, sejuk dan sangat selesa walaupun pakai sehari

  16. Zalita (verified owner)

    Pertama kali beli handsock ni. material sangat best. selesa dipakai. sesuai dgn cuaca di malaysia. Kelihatan lebih eksklusif dengan metal tag

  17. Farah Hazwani (verified owner)

    Sangat selesa bila pakai, walaupun dia panjang melebihi siku, tapi tak panas, tak gatal. Worth it beli.

  18. ROZIANA MOHD ROSS (verified owner)

    Dah byk beli handsock dekat luar, mcm2 brand...tp bile dapat mesti tak muat, slalunye akan meleret ke bawah. Tp dgn Nyleascarf handsock mmg puas hati. Dah lame tunggu ni...tiap kali restock asyik x sempat beli jer..

  19. Kartini ismail (verified owner)

    sgt2 best..xmcm handsock bli kt kdai lain..

  20. Norlizah (verified owner)

    Alhamdulilah selesa..sangat best..x melurut..color pon cantik..will repeat order

  21. Airin Abu Bakar (verified owner)

    Sangat selesa.
    Materialnya lembut, getah di bahagian lengan tidak terlalu ketat, tidak mudah melorot.

  22. Dayangshamsia (verified owner)

    Best sgttttt

  23. Nur Ain Izzatie (verified owner)

    best sangat! akhirnya jumpa handsock yang best materialnya.. pakai pun rasa sejuk jee.. nak beli banyak warna lagi

  24. Zuraa (verified owner)

    The best QUALITY & MATERIAL sgt2 PUAS HATI 👍🏻♥️

  25. Azzreen (verified owner)

    Jatuh cintaaaaa sgt dgn hijrah handsock..fit elok dgn tgn..mcm xpakai handsock..tqqq

  26. azzreen (verified owner)

    paling selesa, materila best dan sejuk

  27. Mira (verified owner)

    Assalamualaikum..terbaik dn paling selesa dipakai🧡
    Love it👍🏻

  28. Norlaila Abas (verified owner)

    Alhamdulillah canteq sangat selesa sejuk dan tidak mudah melorot,

  29. Zuraa (verified owner)

    Selesa, sejuk & lembut 🥰♥️

  30. Tengku Nur Diyana Tengku Rahim (verified owner)

    Best!

  31. Aisy (verified owner)

    Material sgt lembut selesa..x panas...kali ke 2 repeat...recomended...harga tu lain cerita berbaloi sgtt

  32. Aisyah (verified owner)

    Material dia sgt best..lembut...x panas...sgt selesaa...ni kali ke 2 repeat....recomended

  33. Tinie (verified owner)

    Handsock panjang melebihi siku, grip kemas n xterlalu tight, lembut… in loveee..n will repurchase again, insyaAllah.

  34. Jariza (verified owner)

    Alhamdulillah tak melorot.

  35. Zura (verified owner)

    Selesa, Soft material, Ringan & Cantik

  36. Miss Wani (verified owner)

    Sgt selesa dah repeat beli handsocks brand ni… yg best ada label NS tu mcm kena plak dgn nama kita awk🥰 must try ya para muslimah sbb material dia mmg best

  37. Hidayah (verified owner)

    Handsock yg lembut & sgt grip. Lepas ni nk repeat order..

  38. sarah (verified owner)

    tak pernah mengecewakan

  39. salida (verified owner)

    Fall in love with the material handsock

  40. Ika (verified owner)

    Selesa dan tak mudah melorot.

  41. Riyanti Sumari (verified owner)

    MashaAllah. Suka sgt dengan handsock yang selesa dan ringan ini. Tak tebal dan syokje bila pakai. Looking forward to more colours ☺️
    Terimakasih Nylea!

  42. Noor hanis (verified owner)

    Selesa

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0