(173 customer reviews)

Hijrah Handsock In Black

RM25.00

Covering your Aurah without restriction. Our most sought after Handsock. Lightweight and comfortable, you would not even remember you are wearing one.

Available on backorder

Description

Nyleascarf Hijrah Handsocks Explained

YouTube video

Nyleascarf Hijrah Handsocks

Our very first entry into the Handsocks Collection, Hijrah is made from Premium Cotton - breathable, cooling, stretchable (4 ways) and non see thru.
We've also included an elastic band at the arm portion, to prevent slip when worn, perfect for everyday wear.

Hijrah Handsocks Design Details

Material : Premium Cotton

Size : - Fit sizes S - - XXL**

  • Length : +- 33cm
  • Wrist Opening : +- 14cm
  • Arm Opening : +- 22cm
  • Arm Opening (Stretch): (Max***) +- 30cm

Finishing : Phatlock Stitching

Embellishment : NS Gold Charm

Hijrah Handsock - Special Offer

BUY 5 PAIRS FREE 1 PAIR

(Colors for free pair will be given randomly)

* All product images are captured in a brightly lit studio. Colors may slightly vary.

** Please ensure the sizing fits you before purchase. Any request to change due to sizing (too loose or too tight) will not be entertained.

***Please ensure the top your arm's diameter is 1 - 2 cm smaller than the maximum arm opening stretch on handsock for maximum comfort.

 

 

173 reviews for Hijrah Handsock In Black

  1. Maslinda Moid (verified owner)

    Handsock hijrah

    MasyaAllah best sangat handsock ni. Tak pernah jumpa yang best macam ni. Langsung tak melorot. Mahal sikit tapi berbaloi2

    Helpful? 0 0
  2. farhana binti hussin (verified owner)

    the best handsock ever

    handsock ni cantik sgt sbb ada charm..suka sgt..nampak eksklusif..x melorot..kain sejuk d tangan👍 terbaik..plis restock colour2 lain jgk🥰

    Hijrah Handsock In Black
    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  3. Ranimah (verified owner)

    Handsock selesa 🥰

    Material sejuk, selesa dipakai sepanjang hari, tidak melorot dan tiada rasa gatal di lengan. Alhamdulillah saya sangat selesa memakai handsock Nyleascarf.

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  4. Fahnezah Jauni (verified owner)

    Best pakai..sangat2 selesa yg penting tak melorot

    Helpful? 1 0
  5. Aisha Aziz (verified owner)

    Hijrah Handsocks

    Alhamdulillah my 2nd order..the best handsocks i ever wear.In Shaa Allah akan order lain warna from the collections.Best sangat dan selesa dipakai sepanjang hari.tak gatal dan tak melorot.

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  6. Indah Shukor (verified owner)

    Hijrah handsock

    selesa and best

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 1
  7. nor eda (verified owner)

    handsock

    sangat lembut,kain sejuk,xterlalu nipis dan xterlalu tebal...sangat recommended.

    Helpful? 0 0
  8. Norazura (verified owner)

    The best handsock so far

    I have purchased handsocks from various merchants but this is the best so far.The material is cooling,it does not slide down my arm and the grip is just right

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 1 0
  9. Juliacr (verified owner)

    Selesa

    Beli lagi nk bagi gift

    Helpful? 0 0
  10. Juliacr (verified owner)

    Terbaik

    Nak repeat lagi

    Helpful? 0 0
  11. Lina (verified owner)

    Hijrah handsocks

    Alhamdulillah syukur..selesa sungguh .. sejuk je material.. anak saya baru belajar pakai handsocks .. semoga terus istiqomah untuk tutup aurat dengan sempurna ♥️

    Helpful? 0 0
  12. Habsah Minhat (verified owner)

    Nylea handsocks terbaik / selesa / tak melorot lurvee

    Saya dah pakai few types of handsocks in market, tapii nylea paling selesa. Mula-mula tgok bos pakai,terus carik logo nya. Mmg best dan alhamdulillah masih istiqamah pakai handsocks. Lurvee

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  13. Sirja ja (verified owner)

    Black color

    Suka sgt dpt black color ni . Kain nya soft

    Helpful? 0 0
  14. Rozana (verified owner)

    Hijrah Handsocks

    Excellent customer service! Fast shipping with reasonable fees! Great packaging and products! Sangat cantik dan selesa. Thank you and keep up with the excellence service! Gonna purchase another 10pcs.

    Helpful? 0 0
  15. yanizahari (verified owner)

    selesa sangat...alhamdulillah dapat yang selesa n harga yang berbaloi.

    Helpful? 0 0
  16. Anne (verified owner)

    Fall in love

    Serius material sedap sgt.. firstly beli dgn member 2 psg dulu.. lps tu terus fall in love with this material

    Helpful? 0 0
  17. Zurianee (verified owner)

    Sangat selesa. Dah 3 kali repeat order

    Helpful? 0 0
  18. sarah (verified owner)

    black handsock

    best quality ever!

    Helpful? 0 0
  19. Ruhaizah (verified owner)

    Sekali beli nak beli lagi....

    Mula-mula beli 4 pasang (Feb 2022 - Dusty Grey, Caramel, Khakis, Smokey Free Oxblood). Material selesa; tak kembang atau berbulu. Kain sejuk & getah tak melorot atau pun kendur bahkan tidak mencekak lengan, boleh tarik sampai atas siku & masih selesa tak berlipat-lipat di bawah lengan baju. Sangat berbeza dgn handsock lain. Alhamdulillah beli lagi 5 pasang (Nov 2022 - Khakis 2, Black, Caramel, Nude Free Emerald). Ini yg dinamakan pembelian bernilai... gituuuuuu. Kalau bagus kenapa beli banyak-banyak??? Nak buat hadiah kasih sayang untuk kakak tersayang, sharing is caring.... gituuuu....

    Helpful? 0 0
  20. Aimaizatul Akmar Binti Mohamed Tharik (verified owner)

    The Best Hand Sock

    Hand Sock yang selesa dan getah tidak sakit..

    Helpful? 0 0
  21. Norellyia (verified owner)

    Terbaik

    Cantik, selesa dan sejuk.. Saya suka sangat

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  22. Etlovel (verified owner)

    Selesa!

    Saya mmg suka handsocks ni. Tengah kumpul semua warna. Selesa, sejuk, paling penting tak melorot, terletak elok di lengan

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  23. Nisaaa (verified owner)

    Handsock sgt selesa, material soft sgt, sesuai utk kulit alergik sy, tq

    Helpful? 0 0
  24. Norellyia bt Sariaat (verified owner)

    Allhamdullilah.. Selesa sangat

    Inilah handsock yang saya cari-cari selama ini. Selesa dan sejuk. Saya suka sangat

    Helpful? 0 0
  25. Min (verified owner)

    Selesa lembut

    Bagus sgt handsock ni. Tak melorot and sgt lembut. Sila lah beli and try sendiri. Charm tu cantik sgt

    Helpful? 0 0
  26. syakimah (verified owner)

    selesa

    Helpful? 0 0
  27. Mazita Ahmad (verified owner)

    Material sejuk xtebal n xtrlalu nipis & potongan selesa xketat & xlonggar... Love sgt...

    Helpful? 0 0
  28. elinahasanbasri (verified owner)

    Handsocks

    Nyleascaft handsocks very comfy, cooling material colors also all nice. I order more colors to add my handsocks collection 😊

    Helpful? 0 0
  29. hzwnimzln (verified owner)

    Love

    Baru nak cuba pakai handsocks. Handsock ni lembut selesa. Tak panas. Moga istiqamah

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  30. NORAZLINA (verified owner)

    Saya sgt puas hati. Handsock yg selesa, kain lembut, tak panas, tak gatal, tak melorot.

    Helpful? 0 0
  31. Siti Rohani Binti Mohamad (verified owner)

    Kainnya sangat selesa..love sgt²..

    kainnya sangat lembut,sejuk,selesa & warna warnanya cantik menarik..love sgt²

    Helpful? 0 0
  32. Mumtaz (verified owner)

    Handsock

    Sgt lembut, tidak melekat dqn tidak melurut.

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  33. rienburhan (verified owner)

    Alhamdulillah handsock dh smpai,penghantaran yg sngat cpt .

    Kain sangat² selesa,sesuai dgn harga yg d tawarkan..❤️
    Saya beli 5 helai dpt free selai tq hq .

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  34. Cikgu Liza (verified owner)

    Kain selesa..alhamdulilah ..

    Helpful? 0 0
  35. Nor Hasliza Mohamad Desa (verified owner)

    Hijrah Handsock

    Hijrah Handsock sangat selesa bila pakai sejuk jer..nie pembelian kali ke-2.Buat yg mahu berjinak2 pakai handsock boleh cuba Hijrah handsock.

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  36. Azuwana Abd Rahman (verified owner)

    Alhamdulillah....sangat² berpuas hati,kain yg selesa,getah yg xterlalu ketat,panjang yg sgt sesuai....terbaik... InshaaAllah akan repeat utk ckupkan color...TQ Hijra handsock 🥰

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  37. Azzreen (verified owner)

    Hijrah handsock bestt

    Material plg best..size ngam..in loveeeee dgn handsocn ni..

    Helpful? 0 0
  38. Maira (verified owner)

    Handsock Best sangat

    Alhamdulillah ni kali kedua beli handsock ni. Dah ada 2 warna, in shaa Allah ada rezeki boleh kumpul warna lain lagi. Best sangat selesa, handsock paling selesa setakat ni

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  39. Haslinda Mahmood (verified owner)

    Best handsocks ever!

    My first time trying, fall in love immediately.. The best handsocks, I repeat purchase multiple times for myself and gifts for my Muslim sisters.. Alhamdullilah

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  40. Sofina Izzati (verified owner)

    Alhamdulillah selesa sgt!! 😍😍

    Helpful? 0 0
  41. Marsyis (verified owner)

    Best Handsock Ever

    Tak melorot, tak gatal & selesa sangatttt 🫶🏻 Love it 🤍

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  42. Suriani binti Mohd Lina (verified owner)

    Handsock

    Alhamdulillah handsock sejuk,, suka pkai.. memang selesa xpanas.. ☺️

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  43. Shahira binti Shahruddin (verified owner)

    Handsock ni memang best, selesa semasa pakai...recommended..tq

    Helpful? 0 0
  44. Zakiah (verified owner)

    Selesa, sejuk dan sangat soft.

    Handsocks Nyleascarf sangat lembut seumpama tidak terasa apabila memakainya. Cuma kalau dapat dipertimbangkan untuk menyediakan saiz kecil (bkn freesize) bagi mereka yang mempunyai tangan kecil seperti saya, lagi baik🤗

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  45. Bazilah Yusri (verified owner)

    Handsock nyleascarf paling selesa👍🏻

    Material kain lembut. Bila pakai tak terasa mcm pakai handsock sbb material kain tu rasa sejuk jaa walaupon cuaca panas. Yg plg penting selesa & terletak elok tak melorot. Pilihan warna pon nice👍🏻 Terima kasih team nyleascarf

    Helpful? 0 0
  46. Rose Az (verified owner)

    I love it handsocks kain tak gatal n selesa

    I love it handsocks kain tak gatal n selesa.
    Keep it up 🥰🥰🥰

    Helpful? 0 0
  47. Roza Noh (verified owner)

    Insha Allah nak beli warna lain pula

    Alhamdulillah sudah terima hijrah handsock buy 5 free 1. Warna semua cantik dan yang best sangat, ia selesa dipakai. In shaa Allah nak beli warna lain pula.

    Terima Kasih.

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  48. Juliana Nur Sakinah Pago (verified owner)

    Ini adalah pembelian kali ke2 dan saya sgt in love dgn Handsocks ini, kain sejuk lembut dan kemas dilengan, in sya Allah akan order lg nanti

    Helpful? 0 0
  49. Zuraa (verified owner)

    Handsocks

    Material lembut dan ringan, puas hati sangat... Lama dah perhati , tapi habis stok. Tu yang bila dah open terus grab banyak.

    Helpful? 0 0
  50. Najihah Latip (verified owner)

    Hijrah handsock

    Kain sangat selesa. Dapat parcel terus pakai dan jatuh cinta. Alhamdulillah jumpa juga handsock yang selesa utk pakai harian.

    Helpful? 0 0
  51. Diyana (verified owner)

    Hijrah Handsock

    dah 2 kali beli.best sgt!

    Helpful? 0 0
  52. Diyana (verified owner)

    Hijrah Handsock

    Best gila!

    Helpful? 0 0
  53. Nur (verified owner)

    Best

    Helpful? 0 0
  54. Nor azwana (verified owner)

    Sangat berkualiti dan selesa

    Helpful? 0 0
  55. Anizah (verified owner)

    Handsocks..

    Assalamualaikum..
    Alhamdulillah, akk dh terima handsock akk td.

    Kainnya lembut, getahnya pun rasa selesa n x trlalu mencengkam tgn..Alhamdulillah

    Tq utk free gift nya
    Akk beli ya sis..

    In Shaa Allah..akk rezeki akk beli warna yg lain pula

    Mohon doakn agar akk dpt terus istiqamah utk menutup aurat dgn lebih sempurna ya..

    Helpful? 0 0
  56. Gieha bt ibrahim (verified owner)

    Sangat selesa..repeat order kali ke 2..recomended👍

    Helpful? 0 0
  57. Safirah (verified owner)

    Satisfied

    This is my 2nd time purchase with Nyleascarf. Really satisfied with the materials. So comfortable and soft! Will buy again for my family and friend to 'racun' them. InsyaAllah. Thank you!

    Helpful? 0 0
  58. Hidayah (verified owner)

    👍🏻👍🏻👍🏻

    Material best; kain lembut & sejuk
    Yg penting xmelorot ke pergelangan tgn.. Dh byk beli xkira yg murah/mahal, kebykn mesti kena tarik byk kali ke siku.. NS handsock 👍🏻👍🏻👍🏻

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  59. Hid2 (verified owner)

    👍🏻👍🏻👍🏻

    Material best; sejuk & lembut
    Yg penting xmelorot ke bawah, byk dh try handsock lain xkira murah or mahal, tp hasilnya xmemuaskn sbb kerap melorot dan kena tarik ke atas selalu

    Helpful? 0 0
  60. Fathin Aqila Asmuni

    size

    kain sedap tapi handsock takde size.. bila tangan kecil pakai kain jatuh..harap lepas ni nylescart buat handsock ber size.

    Helpful? 0 0
  61. Akmar (verified owner)

    Selesa

    Tangan saya besar jd handsock ni amat selesa walaupun tangan besar

    Helpful? 0 1
  62. Nana (verified owner)

    Hijrah Handsocks

    Alhamdulillah.Sangat selesa.Semenjak pakainya,memang in love sangat.Tak rimas

    Helpful? 0 0
  63. Nurhaznita Mahmood (verified owner)

    Handsock hijrah

    Alhamdulillah.. Sgt2 puas hati dgn handsock hijrah ni.. Selesa yg amat dah la tak melorot.. tak panas! Mmg kena beli semua warna ni... Baru ada 5 warna ni... Moga terus terpelihara kualiti produk.
    Sgt sesuai utk yg baru cuba nak pakai handsock sbb pasti akn terus istiqamah sbb dh jatuh cinta dgn handsock hijrah ni
    Terima kasih NS semoga kalian mendpt ganjaran dgn membantu muslimah menutup aurat dgn sempurna

    Helpful? 0 0
  64. Nadia Mohamad (verified owner)

    Handsock Paling Selesa

    Selesa pakai handsock ni, kainnya lembut elok dan melekat tak cepat turun macam yang lain. Inshaa Allah akan repeat beli. Terima kasih kerana melengkapkan untuk daku menutup aurat.

    Helpful? 0 0
  65. liza (verified owner)

    saya rasa sangat selesa dengan hand sock nyleascart.. baru2 ni g bercuti , macam2 aktiviti outdoor yg saya lakukan.. saya berasa sangat selesa, x rasa gatal2 atau hand sock melorot pun.. saya sangat selesa dgn hand sock ni.. akan order lagi nanti utk warna lain pula.. alah membeli menang memakai

    Helpful? 0 0
  66. norzie (verified owner)

    pastinya selesa sangat...mcm tak rasa pun pakai handsock..tunggu next colour nak grab!!

    Helpful? 0 0
  67. Julia S (verified owner)

    Best handsocks. Very nice and comfortable material. Will buy again

    Helpful? 0 0
  68. Nolie (verified owner)

    Best sangat

    Wah tak sangka tak rugi beli handsocks nyleascarf. Beli 1 sebab tangan besar takut ketat tapi ternyata jangkaan sy salah. Handsock nampak kecil tapi bila sarung dekat tangan besar ni sangat selesa. Patut lah sekejap sahaja sold out🤭. TQ nyleascarf😘

    Helpful? 0 0
  69. Norain othman (verified owner)

    Alhamdulillah

    Kain yg lembut dan selesa..suka sbb xmelorot..lps ni boleh repeat lagi.

    Helpful? 0 0
  70. Dina Rahim (verified owner)

    bought 4 colors and get free 1 random color..so comfort for me yang baru nk berjinak2 dgn handsocks..thanks to your team and all the best!

    Helpful? 0 0
  71. Nisa (verified owner)

    Repeat Order

    Memang handsock pilihan hati. Berkualiti dan penting selesa tak melorot.

    Helpful? 0 0
  72. Roshazlina (verified owner)

    Terbaikk. Kain sejuk Dan ringan sedap pakai..staff very friendly senang berurusan. Mula2 cuba satu lps tu terus oder 4. Nnti nk beli warna lain lg

    Helpful? 0 0
  73. Roshazlina (verified owner)

    Handsock

    Selesa. Staff pun friendly senang berurusan. Terbaikk...nk tunggu warna lain lk

    Helpful? 0 0
  74. Norren (verified owner)

    Tak melorot even tangan kecil

    I dah grab 10 pasang dah! Haha geram sebab lama tunggu restock. Alhamdulillah memamg selesa

    Helpful? 0 0
  75. sara (verified owner)

    Alhamdulillah handsock yang selesa dan best setakat ni.. akan oder lagi ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Helpful? 0 0
  76. Nazihah (verified owner)

    Handsock hijrah

    Kualiti terbaik dah ada 13 pasang handsock hijrah ni 👍🏼👍🏼

    Helpful? 0 0
  77. Jass (verified owner)

    Cuba la. Mmg akan repeat balik punya

    Mmg selesa. X rasa mcm pakai hand sock pun. X gatal2 pun. Material best.

    Helpful? 0 0
  78. nurzahidah886@gmail.com (verified owner)

    Senang untuk di pakai.
    X mudah longgar

    Helpful? 0 0
  79. Noraini mohd yusoff (verified owner)

    Kain selesa tak panas

    Helpful? 0 0
  80. Lin (verified owner)

    Quality product

    Ordered for delivery to Singapore. Regular updates given via Whatsapp for each stage of shipment. Expeditious deliver. Handsock stretched comfortably for a plus size person like me. Good material used. Suitable for ladies who perspire all the time. Thank u nyleascarf. Will purchase again.

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  81. Jamilah (verified owner)

    Kain ok .selesa

    Helpful? 0 0
  82. hafizah hashim (verified owner)

    rasa mcm artis dah ni…😜

    berkenan bila tgk lisa surihani mengayakan inner ni…. terus cari siapa la empunya yg jual… last2 dpt jgk jawapan.. terus grab 4pcs free 1…. wow… terasa macam artis jugak bila mngayakn hand sock ni… 💁‍♀️puas hati… cantek..kemas..terletak…i ❤️ it…

    Hijrah Handsock In Black
    Helpful? 0 0
  83. Azianna Hamzah (verified owner)

    Sangat selesa dan cantik 🤩

    Helpful? 0 0
  84. Azianna Hamzah (verified owner)

    Sangat selesa

    Helpful? 0 0
  85. Mylia (verified owner)

    Kain lembut dan kemas sangat

    Helpful? 0 0