(41 customer reviews)

Hijrah Handsock In Caramel

RM25.00

Covering your Aurah without restriction. Our most sought after Handsock. Lightweight and comfortable, you would not even remember you are wearing one.

Out of stock

Description

Nyleascarf Hijrah Handsocks Explained

YouTube video

Nyleascarf Hijrah Handsocks

Our very first entry into the Handsocks Collection, Hijrah is made from Premium Cotton - breathable, cooling, stretchable (4 ways) and non see thru.
We've also included an elastic band at the arm portion, to prevent slip when worn, perfect for everyday wear.

Hijrah Handsocks Design Details

Material : Premium Cotton

Size : - Fit sizes S - - XXL**

  • Length : +- 33cm
  • Wrist Opening : +- 14cm
  • Arm Opening : +- 22cm
  • Arm Opening (Stretch): (Max***) +- 30cm

Finishing : Phatlock Stitching

Embellishment : NS Gold Charm

Hijrah Handsock - Special Offer

BUY 5 PAIRS FREE 1 PAIR

(Colors for free pair will be given randomly)

* All product images are captured in a brightly lit studio. Colors may slightly vary.

** Please ensure the sizing fits you before purchase. Any request to change due to sizing (too loose or too tight) will not be entertained.

***Please ensure the top your arm's diameter is 1 - 2 cm smaller than the maximum arm opening stretch on handsock for maximum comfort.

 

 

You may also like…

41 reviews for Hijrah Handsock In Caramel

  1. Anis (verified owner)

    Sangat selesa

  2. Zura Binti Abdullah (verified owner)

    Kain yg selesa, sejuk & sedap bila memakainya....sy dah ada 6 warna dr nyleascaft....

  3. Izzah (verified owner)

    Selesa dan x melurut ke bawah

  4. Norasikin Binti Nordin (verified owner)

    Suka sbb kaler cantik2

  5. Tina (verified owner)

    Kain sejuk, selesa dan kemas bila dipakai

  6. Zafirah Zaharin (verified owner)

    Kain best cooling je..tak melorot langsung..pakai seharian pon selesa yakmat! Takkan buat lengan gatal or rasa tak selesa 👍🏼 TQ so so so much Nyleascarf ❤

  7. norzalina binti haron (verified owner)

    Best handsock

  8. norzalina binti haron (verified owner)

    Kemas dan cantik terletak

  9. Fatin yang Baik Hati (verified owner)

    Ishh, thank you so much uolls keluarkan handsock yg sebegini 😍

  10. Roslina Abdul Malek (verified owner)

    Dah try handsock. Kainnya lembut dan tak panas. Insya Allah akan repeat order. Beli satu dulu sebab nak try😍

  11. Norren (verified owner)

    Sangat selesa. Pernah try brand lain tapi pakai kejap ke dah rimas. Harap2 dapat istiqomah dgn handsocks selesa ni

  12. Simah Yusran (verified owner)

    Mula2 dapat sebagai hadiah. Terjatuh cinta dengan kain yang sangat selesa dan tidak panas bila digunakan.
    Sekarang saya pula beli sendiri warna yang berlainan. Insya Allah akan kembali untuk beli warna berbeza pula. Terima kasih.

  13. sarah dawud (verified owner)

    great . good quality product

  14. Roshazlina (verified owner)

    Terbaikk. Menyesal lambat2 tahu pasal handsock nyleascarf ni. Kain ringan, sejuk je pakai.

  15. Norain othman (verified owner)

    Kain yg lembut dan selesa..suka sbb xmelorot..lps ni boleh repeat lagi.

  16. Fisya (verified owner)

    Very comfortable and soft to skin. Easier to practice to be consistent in covering aurah.
    P/s The arm cuff could be a bit loose for sisters of XS size.

  17. Kartini Awaludin (verified owner)

    Alhamdulillah, pakai smpi ptg tak gatal. Kain sgt lembut.

  18. Norliyana Zakaria (verified owner)

    Kain selesa & tak panas. Kelihatan elegant bila dipakai

  19. Zunita (verified owner)

    1st time beli. Sangat sejuk dipakai dan kain pun lembut. Terus jatuh chenta. Nak beli warna lain pula lepas ni.

    Thanks Nyleascarf.

  20. Aisyah (verified owner)

    First time beli utk try sbb dah beli yg jenis lain byk yg cepat longgar..yg ni Kain sgt selesa terletak elok dan sedap pakai.. nanty nk repeat warna lain pulak..

  21. Hamee S (verified owner)

    Alhamdulilah, kain best.. Nak repeat skrg sbb hari tue beli 1 utk trial, skrg nak beli promo set sekali gus

  22. Azura Osman (verified owner)

    Material lembut dan ringan, puas hati sangat... Lama dah perhati , tapi habis stok. Tu yang bila dah open terus grab banyak.

  23. Roza Noh (verified owner)

    Alhamdulillah sudah terima hijrah handsock buy 5 free 1. Warna semua cantik dan yang best sangat, ia selesa dipakai. In shaa Allah nak beli warna lain pula.

    Terima Kasih.

  24. Nafisah Khan (verified owner)

    This is the first time I am purchasing your product as being recommended by my sister.
    I love the texture and the material.
  25. Rose Az (verified owner)

    I love it handsocks kain tak gatal n selesa.
    Keep it up 🥰🥰🥰

  26. Bazilah Yusri (verified owner)

    Material kain lembut. Bila pakai tak terasa mcm pakai handsock sbb material kain tu rasa sejuk jaa walaupon cuaca panas. Yg plg penting selesa & terletak elok tak melorot. Pilihan warna pon nice👍🏻 Terima kasih team nyleascarf

  27. Reen (verified owner)

    Saya sejenis yg agak sukar memilih handsocks yg sesuai sebab saya utamakan keselesaan dan nak cuba istiqamah pakai. Dah banyak jenis saya cuba dan banyak juga brand tapi yg ini the best untuk saya. Kain lembut, sejuk dan tak melorot. Ada banyak warna juga. Lepasni nak cuba stokin pula. InsyaaAllah.. doakan saya istiqamah. Tq Nylea.

  28. Shahira binti Shahruddin (verified owner)

    mantapppp...selesa pakai..recommended..tq

  29. Cuna Radzi (verified owner)

    Kain lembut, selesa. Getah tidak terlalu ketat. Setakat ini selesa sangat bila pakai handsock ini. Terima kasih.

  30. Haslyn (verified owner)

    Kain lembut, selesa tak panas. Getah pun tak melorot. Beli 1 nak cuba dulu. Ternyata tak menyesal. Puas hati sgt & inshaaAllah nk repeat beli lagi color lain plk

  31. Mira senan (verified owner)

    Alhamdulillah…terasa sempurna bila dipakai🫰

  32. Tengku Nur Diyana Tengku Rahim (verified owner)

    Material terbaik!Semua best

  33. Jamilah (verified owner)

    Material lembut. Selesa dipakai dan tak panas.

  34. Maria Arinah (verified owner)

    Selesa bila dipakai. Simple and sweet

  35. Dhaniah (verified owner)

    I bought this for my mom and my mom suka sgt, gonna repeat other colours

  36. Ruhaizah (verified owner)

    Mula-mula beli 4 pasang (Feb 2022 - Dusty Grey, Caramel, Khakis, Smokey Free Oxblood). Material selesa; tak kembang atau berbulu. Kain sejuk & getah tak melorot atau pun kendur bahkan tidak mencekak lengan, boleh tarik sampai atas siku & masih selesa tak berlipat-lipat di bawah lengan baju. Sangat berbeza dgn handsock lain. Alhamdulillah beli lagi 5 pasang (Nov 2022 - Khakis 2, Black, Caramel, Nude Free Emerald). Ini yg dinamakan pembelian bernilai... gituuuuuu. Kalau bagus kenapa beli banyak-banyak??? Nak buat hadiah kasih sayang untuk kakak tersayang, sharing is caring.... gituuuu....

  37. Indah Shukor (verified owner)

    Selesa, sejuk, terletak dan pilihan warna yang menarik.

  38. Sarinah binti mabol (verified owner)

    5 ⭐✨ ini pembelian ke 3
    Bagi hadiah kat adik ipar Dan adik beradik semua nya suka
    Nak order lagi

  39. Sirja (verified owner)

    MasyaAllah superb lembut selesa

  40. nur harina kamaruzaman (verified owner)

    Sangat selesa, sejuk, lembut...Jatuh cinta sgt2..TQ so so so much Nyleascarf ❤

  41. Midah

    Bagus adakan handsock untuk Saiz lengan Kurus. Boleh pakai tapi kdg2 melorot turun. Dan lengan Tak fit. Overall good

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0