(37 customer reviews)

Hijrah Handsock In Ivory

RM25.00

Covering your Aurah without restriction. Our most sought after Handsock. Lightweight and comfortable, you would not even remember you are wearing one.

Out of stock

Description

Nyleascarf Hijrah Handsocks Explained

YouTube video

Nyleascarf Hijrah Handsocks

Our very first entry into the Handsocks Collection, Hijrah is made from Premium Cotton - breathable, cooling, stretchable (4 ways) and non see thru.
We've also included an elastic band at the arm portion, to prevent slip when worn, perfect for everyday wear.

Hijrah Handsocks Design Details

Material : Premium Cotton

Size : - Fit sizes S - - XXL**

  • Length : +- 33cm
  • Wrist Opening : +- 14cm
  • Arm Opening : +- 22cm
  • Arm Opening (Stretch): (Max***) +- 30cm

Finishing : Phatlock Stitching

Embellishment : NS Gold Charm

Hijrah Handsock - Special Offer

BUY 5 PAIRS FREE 1 PAIR

(Colors for free pair will be given randomly)

* All product images are captured in a brightly lit studio. Colors may slightly vary.

** Please ensure the sizing fits you before purchase. Any request to change due to sizing (too loose or too tight) will not be entertained.

***Please ensure the top your arm's diameter is 1 - 2 cm smaller than the maximum arm opening stretch on handsock for maximum comfort.

 

 

You may also like…

37 reviews for Hijrah Handsock In Ivory

  1. Eira (verified owner)

    Best!

    Material sangat best..selesa

    Hijrah Handsock In Ivory
    Helpful? 0 0
  2. Adibah (verified owner)

    Selesa. Kain yg lembut. 1st time beli, dah suka. Dan dah repeat beli warna yg lain. I/allah, blh kumpul warna yg lain lagi.

    Helpful? 0 0
  3. Sirja ja (verified owner)

    Carameal

    Suka sgt fabrik nya

    Helpful? 0 0
  4. Fazlina Abdul Rauf (verified owner)

    Recommended! 👍🏽

    Alhamdulillah very good quality dan so comfy. Indeed can fit bigger size and the choice of colours, sweet! Suka sangat 😊

    Hijrah Handsock In Ivory
    Helpful? 0 0
  5. Ina (verified owner)

    Selesa sangat

    Helpful? 0 0
  6. Masliah binti Karim

    Selesa dan kemas

    Alhamdullillah, nnt bleh tambah koleksi ag..

    Hijrah Handsock In Ivory
    Helpful? 0 0
  7. Haslinda Mahmood (verified owner)

    Handsocks

    Very comfortable wearing whole day during my holiday in KL.. Very sleek, cooling and pretty.. 100% recommend.! Admin Ana is patience and dedicated.. thanks

    Helpful? 0 0
  8. Iffah (verified owner)

    Sangat cantik dan selesa..Ada getah dan tidak melurut ke bawah

    Helpful? 0 0
  9. Miza (verified owner)

    Best sangat handsock nyleascarf ni..material soft..i will repeat again!

    Helpful? 0 0
  10. Azila Sulaiman (verified owner)

    Hand sock

    Sangat selesa… sejuk. Sangat sangat selesa dipakai sepanjang hari

    Helpful? 0 0
  11. Lya

    Selesa dan cantik

    Sgt puas hati...trime kasih Nyleascarf.

    Hijrah Handsock In Ivory
    Helpful? 0 0
  12. Nor Ashikin (verified owner)

    Selesa & cantik

    Kain lembut dan sejuk. Yang penting tak gatal. Sangat selesa. Love it. Nak repeat beli lagi ni, insyaallah

    Helpful? 0 0
  13. Rusmawati mustafa (verified owner)

    Kain lembut dan sejuk. Yang penting tak gatal. Sangat selesa. Love it. Boleh repeat beli lagi

    Helpful? 0 0
  14. Maira (verified owner)

    First time saya try handsock dr jenama ni. Alhamdulillah try pakai tadi selesa sangat. Kalau pakai keluar nanti selesa, boleh repeat order lagi. Lembut dan tak gatal ditangan

    Hijrah Handsock In Ivory
    Helpful? 0 0
  15. Zakiah (verified owner)

    Selesa, sejuk dan sangat soft.

    Handsocks Nyleascarf sangat lembut seumpama tidak terasa apabila memakainya. Cuma kalau dapat dipertimbangkan untuk menyediakan saiz kecil (bkn freesize) bagi mereka yang mempunyai tangan kecil seperti saya, lagi baik🤗

    Hijrah Handsock In Ivory
    Helpful? 0 0
  16. Nafisah Khan (verified owner)

    I love the texture and the material
    This is the first time I am purchasing your product as being recommended by my sister.
    I love the texture and the material.
    Hijrah Handsock In Ivory
    Helpful? 0 0
  17. Ima (verified owner)

    Material yang ringan. Pilihan warna mudah matching dengan baju. Harga berpatutan. Semoga perniagaan Nyleascarf bertambah maju dan dirahmati Allah.

    Helpful? 0 0
  18. Azura Osman (verified owner)

    Zuraa

    Material lembut dan ringan, puas hati sangat... Lama dah perhati , tapi habis stok. Tu yang bila dah open terus grab banyak.

    Helpful? 0 0
  19. Farhana Fizal (verified owner)

    Hijrah handsocks

    Parcel sampai tadi, saya terus pakai. Lembut sangat, selesa. Terus in love! Nak repeat lagi.

    Helpful? 0 0
  20. nur (verified owner)

    Selesa n cantik

    Helpful? 0 0
  21. Fathin Aqila Asmuni (verified owner)

    size

    kain sedap tapi handsock takde size.. bila tangan kecil pakai kain jatuh..harap lepas ni nylescart buat handsock ber size.

    Helpful? 1 0
  22. Noor Abdullah Sani (verified owner)

    Handsocks

    Kain selesa dan elok di tangan

    Helpful? 0 0
  23. Hanani (verified owner)

    Handsouk

    Sangat selesa ..kain pn best..even i kja pkai uniform..still comfortable..nice.. tq2

    Helpful? 1 0
  24. Roshazlina (verified owner)

    Tak menyesal beli handsock ni sedap pakai,kain ringan,kain sejuk,yg penting tak melorot sbb ada getah kt lengan.

    Helpful? 0 0
  25. Simah Yusran (verified owner)

    Handsock

    Mula2 dapat sebagai hadiah. Terjatuh cinta dengan kain yang sangat selesa dan tidak panas bila digunakan.
    Sekarang saya pula beli sendiri warna yang berlainan. Insya Allah akan kembali untuk beli warna berbeza pula. Terima kasih.

    Helpful? 0 0
  26. Nazihah (verified owner)

    Handsock hijrah

    Alhamdulillah kualiti terbaik & selesa

    Helpful? 0 0
  27. Noraini mohd yusoff (verified owner)

    Alhamdulillah kain selesa tak panas

    Helpful? 0 0
  28. farhana ibrahim (verified owner)

    selesa

    Helpful? 0 0
  29. juliana (verified owner)

    good material.. i love it !

    Hijrah Handsock In Ivory
    Helpful? 0 0
  30. Nurul aisyah (verified owner)

    Nurul Aisyah

    Sangat selesa . Tak panas.. warna pastel yang cantik..

    Hijrah Handsock In Ivory
    Helpful? 0 0
  31. Nahariah (verified owner)

    Cantik n selesa

    Saya suka sekali bila dapat handsocks ni sangat selesa, tak panas n just nice pat lengan. Saya recommended yg ni sebab saya dah Cuba banyak tapi ni lain dari yg lain

    Helpful? 0 0
  32. Suria Suriani Sulaiman (verified owner)

    Best sangat sangat

    Dah banyak kali beli handsocks sana ini tapi yang ini sangat best! First time sarung terus rasa wahhhhh.. best nyaaaaa kain sejuk dan selesa. Ada getah yang tak mengcemkan sangat. Just nice je.. tak menyesal beli 3 free 1 tu tapi i beli lebih sbb baca review ramai bagi good komen. Sejenis cerewet sebenarnya. So sangat recommended 👌

    Helpful? 0 0
  33. Suria Suriani Sulaiman (verified owner)

    Best sangat sangat

    Dah banyak kali beli handsocks sana ini tapi yang ini sangat best! First time sarung terus rasa wahhhhh.. best nyaaaaa kain sejuk dan selesa. Ada getah yang tak mengcemkan sangat. Just nice je.. tak menyesal beli 3 free 1 tu tapi i beli lebih sbb baca review ramai bagi good komen. Sejenis cerewet sebenarnya. So sangat recommended 👌

    Helpful? 0 0
  34. Aida shuhada ismail (verified owner)

    Lembut....selesa kain ye..

    Hijrah Handsock In Ivory
    Helpful? 0 0
  35. nadhirah syafiqah (verified owner)

    So light and comfortable love it

    Helpful? 0 0
  36. nor suhaida (verified owner)

    lepas ni maybe boleh upgrade . buat dua2 belah kanan dan kiri dengan logo NS tu . cantikkkkk🥰🥰

    Helpful? 0 0
  37. nor suhaid (verified owner)

    warna2 handsock dari nyleascarf sgt cantik. soft je . sesuai dengan semua muda dan tua 😊

    Helpful? 0 0
Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0